Loading...
 Start Page

Υδροθεραπεία & Χώρος Πισίνας

Χώρος Πισίνας

Η Υδροθεραπεία είναι μια μέθοδος θεραπευτικής παρέμβασης που χρησιμοποιεί ασκήσεις στο νερό. Το νερό είναι το ιδανικό μέσο για άσκηση και αποκατάσταση.

Στο Ολύμπιο Θεραπευτήριο τα προγράμματα υδροθεραπείας πραγματοποιούνται σε υπερσύγχρονους χώρους 350τμ ( μία πισίνα διάδρομος και μία πισίνα με αναδυόμενο πυθμένα) και 300τμ (πισίνα με αναδυόμενο πυθμένα) αντίστοιχα. Οι χώροι αυτοί διαθέτουν θερμαινόμενη πισίνα 29-35 βαθμούς ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενή. Στον εξωτερικό χώρο η θερμοκρασία είναι στους 27 βαθμούς με υγρασία 50%. Οι πισίνες είναι ρυθμιζόμενης ανύψωσης ώστε το ύψος του πυθμένα να αυξομειώνεται από 2μ έως 0μ, και να προσαρμόζονται έτσι στις ανάγκες κάθε ασθενή, στο ύψος του, και στο στόχο άσκησης που έχουμε θέσει.

Επίσης, βοηθούν στην είσοδο πλήρως εξαρτώμενων ασθενών με ειδικό ανοξείδωτο φορείο ή ειδικά ανοξείδωτα καρεκλάκια. Για την είσοδο στη πισίνα, εκτός από την ειδική αντιολισθητική σκάλα υπάρχουν ειδικά γερανάκια με ανοξείδωτους ιμάντες.

Η χρήση της πισίνας είναι και για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς. Για τη χρήση της πισίνας από τους εσωτερικούς φροντίζει το κέντρο με το κατάλληλο προσωπικό , ενώ για τους εξωτερικούς ασθενείς υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα αποδυτήρια ΑμΕΑ με ειδικές μπάρες υποστήριξης στις τουαλέτες, τα ντους και τα ντουλαπάκια.

Υδροθεραπεία

Ο εξοπλισμός της υδροθεραπείας αποτελείται επίσης από τετραπολικό δινόλουτρο, strange <γαλβανικό λουτρό>, ατομική μπανιέρα υδρομασάζ, όπου η είσοδος γίνεται επίσης με ειδικό ανοξείδωτο γερανάκι με ειδική καρέκλα.

Το πρόγραμμα αποτελείται από έναν συνδυασμό θεραπευτικών ασκήσεων στο νερό, κινησιοθεραπείας στο νερό, βάδισης, ασκήσεις εύρους κίνησης, θεραπευτικές διατάσεις για ευλυγισία και μείωση σπαστικότητας, δραστηριότητες ενδυνάμωσης, ασκήσεις ισορροπίας και σωστής στάσης, ασκήσεις μυϊκής ισχύος, μυϊκής αντοχής, αντίστασης, ιδιοδεκτικότητας και συντονισμού. Παράλληλα, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες θεραπευτικές τεχνικές βασισμένες στις αρχές της διεθνούς ταξινόμησης και λειτουργικότητας, της υγείας και της αναπηρίας (ICF) όπως η Ηalliwick, Bad Ragazz, Watchu, Aqua PNF, Aqua Fitness, Bobath, Aqua Pilates κ.α.

Η θεραπεία πραγματοποιείται με την επίβλεψη, καθοδήγηση και βοήθεια του θεραπευτή και με συσκευές υποβοήθησης που βοηθάνε τον ασθενή να σταθεροποιηθεί και να υποστηριχθεί με ασφάλεια για να εκτελέσει τις ασκήσεις στην επιθυμητή θέση (όρθια, πρηνή, ύπτια). Ο εξοπλισμός αποτελείται από “μακαρόνια” ασκήσεων, ζώνες επίπλευσης, ασκήσεων και ζώνες κολύμβησης, αλτηράκια μικρής και μεγάλης αντίστασης στο νερό για χέρια και πόδια, αυχενικό σωσίβιο, σανίδες κολύμβησης, ειδικά παπούτσια για την προστασία του άκρου πόδα, παιχνίδια ψυχοκινητικής κ.α.

Υδροθεραπεία

Η Υδροθεραπεία ενδείκνυται για τις παρακάτω περιπτώσεις

 • Παραπληγία – Τετραπληγία
 • Κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
 • Εγκεφαλικά επεισόδια
 • Αθλητικές κακώσεις
 • Εγκεφαλική παράλυση
 • Ρευματικές παθήσεις
 • Ορθοπεδικές παθήσεις
 • Κακώσεις σπονδυλικής στήλης, γόνατο, ισχίο, αρθρώσεων, οστών και χόνδρου άνω και κάτω άκρων
 • Μετεγχειρητική αποκατάσταση
 • Τραυματισμούς μυών και συνδέσμων
 • Ινομυαλγία, ισχιαλγία, τενοντίτιδα, κόπωση
 • Αρθρίτιδα, οστεαθρίτιδα, οστεοπόρωση
 • Καρδιαναπνευστικές παθήσεις
 • Αισθητηριακές διαταραχές
 • Νοητική υστέρηση
 • Νευρολογικές διαταραχές, σπαστικότητα, αταξία
 • Σύνδρομα με αναπτυξιακές νευροκινητικές αναπηρίες
Υδροθεραπεία

Αντενδείξεις είναι τα σοβαρά δερματολογικά προβλήματα, οι εμπύρετες καταστάσεις, οι αιμορραγίες, τα σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα.

Τα πλεονεκτήματα της υδροθεραπείας πολλά:

 • Άνωση = Βάδιση, σημαντική παρέμβαση ειδικά όταν δεν μπορεί να εφαρμοστεί έξω από το νερό, - χαμηλές φορτίσεις της σπονδυλικής στήλης και όλων των αρθρώσεων – Αποκομίζεις τα οφέλη της άσκησης χωρίς τις δυνάμεις της συμπίεσης (Με το νερό στο ύψος του θώρακα έχουμε το 15% του βάρους του ατόμου στο έδαφος, με το ύψος του νερού στη μέση μόλις το 40%)
 • Υδροστατική πίεση = Βοηθά να μειωθούν τα οιδήματα και τα αιματώματα, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, λεμφική και περιφερική κυκλοφορία, υποστηρίζει τις αρθρώσεις (γυμνάζει παθητικά το σώμα και τα εσωτερικά όργανα), βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία και την λειτουργία της καρδιάς.
 • Αντίσταση = Η μετακίνηση στο νερό οδηγεί σε περίπου 12 φορές κατά μέσο όρο περισσότερη αντίσταση από εκείνη που αντιμετωπίζεται κάνοντας την ίδια δραστηριότητα έξω από το νερό. Στο περπάτημα έχουμε 5-6 φορές μεγαλύτερη αντίσταση και στο τρέξιμο έως 40. Βελτιώνεται έτσι η δύναμη η και η αντοχή.
 • Θερμό νερό = Χαλαρώνει, αυξάνει την ευλυγισία και την κινητικότητα και μειώνει τον πόνο. Μειώνεται ο σπασμός και η σπαστικότητα και προάγεται η μϋική χαλάρωση.

Βελτιώνεται σημαντικά η ισορροπία, η νευρομϋική συναρμογή και η σταθερότητα διευκολύνοντας την λειτουργική αποκατάσταση

Αποφεύγεται η ακινητοποίηση του ασθενή μιας και μπορεί να γίνει από νωρίς η έναρξη της αποκατάστασης στο νερό

 • Ο κίνδυνος τραυματισμού είναι πολύ μικρότερος από ό,τι στην ξηρά
 • Το περιβάλλον του νερού είναι φιλικό, διασκεδαστικό, αναζωογονητικό και ανεβάζει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση του ασθενή.
Χώρος Πισίνας

Όλα αυτά πραγματοποιούνται σε ένα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον. Η συνεννόηση με τους τεχνικούς για την συντήρηση και την υγιεινή της πισίνας είναι καθημερινή, καθώς επίσης τακτικός και ο έλεγχος από το μικροβιολογικό εργαστήριο. Η διαδικασία ανανέωσης και καθαρισμού με τα πιο εξελιγμένα συστήματα και με αυτόματο σύστημα καθαρισμού εξασφαλίζουν την υψηλή καθαριότητα και υγιεινή του νερού.

Φωτογραφίες

photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
 

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

  Πιθάρι Ακρωτηρίου, Χανιά
ΤΚ 73100 
  +30 2821110200

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionchanion.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Χανίων

TUV AUSTRIA HELLAS πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

  Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά 
ΤΚ 26443  
  +30 2611100600

  rehab@olympion-group.com
  info@olympion-sa.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Πάτρας

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  Πεδινή Ιωαννίνων, Ιωάννινα 
ΤΚ 45500
  +30 2651113300

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionioanninon.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Ιωαννίνων

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  Αγναντερό, Καρδίτσα
ΤΚ 43061  
  +30 2441102100

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionthessalias.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Θεσσαλίας

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  Γιοφυράκια, Ηρακλείου
(κόμβος ΠΑΓΝΗ προς Σταυράκια)
ΤΚ 71500
  +30 2816002300

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionhrakliou.gr

      

Login / Sitemap

Copyright © 2019 - 2024 Κέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης - Olympion Rehab