Loading...
 Start Page

Γενικές Πληροφορίες

Ρεσεψιόν κέντρου

Στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, νοσηλεύονται από έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παθήσεις ορθοπεδικές στο μετεγχειρητικό στάδιο, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, πολυτραυματίες, παθήσεις του εξωπυραμιδικού συστήματος, μυοπάθειες - μυασθένειες, νόσοι του περιφερικού νευρικού συστήματος, σκλήρυνση κατά πλάκας, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, εγκεφαλική παράλυση (παιδιά και ενήλικες), κακώσεις του νωτιαίου μυελού (παραπληγία - τετραπληγία), πολυριζονευρίτιδα (σ.Guillain Barre κ.λ.π.), εκφυλιστικές παθήσεις του Κ.Ν.Σ. (περονιαία μυική ατροφία κλπ), ρευματοειδής αρθρίτιδα σε φάση λειτουργικής έκπτωσης, μη ειδικές ρευματοπάθειες (σ. Reiter, αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, ψωριασική αρθρίτιδα κλπ), αλγονευροδυστροφίες (RSD, συμπαθητική αντανακλαστική δυστροφία κλπ) αλλά και ασθενείς μετά από καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις και παθήσεις πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Πέραν της κλειστής νοσηλείας, το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης υποδέχεται επιπλέον ασθενείς ανοιχτής νοσηλείας, στα Τμήματα Φυσικοθεραπείας, στο Τμήμα Εργοθεραπείας, στο Τμήμα Υδροθεραπείας (πισίνα), στο Τμήμα Λογοθεραπείας και στο Θεραπευτικό Γυμναστήριο, με πλήρη ιατρική παρακολούθηση και υποστήριξη σε όλες τις δομές του κέντρου.

Διενεργείται επιπλέον στα πλαίσια της λειτουργίας του, ηλεκτρομυογραφικός και ηλεκτρονευρογραφικός έλεγχος κακώσεων του βραχιονίου πλέγματος, περιφερικού τύπου νευροπάθειας αλλά και ριζιτιδικών συνδρομών ΑΜΣΣ και ΟΜΣΣ.

Υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των ασθενών με ειδικό όχημα μεταφοράς αμαξιδίων (mini bus) καθώς και ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο, κατόπιν συνεννόησης.

Το κέντρο συνεργάζεται με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και διαθέτει σύμβαση με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ) τόσο για εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς ασθενείς. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ειδικής ρύθμισης αποπληρωμής μέσω τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών.

 +  Πληροφορίες για Κλειστή Νοσηλεία

Πληροφορίες για την εισαγωγή σας:

Για τη διαδικασία εισαγωγής, τις ενέργειες που πρέπει να προηγηθούν, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μπορείτε να ενημερωθείτε καλώντας το Γραφείο Κίνησης & Λογιστήριο Ασθενών του Κέντρου Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, το οποίο λειτουργεί καθημερινά 07:00 – 23:00.

Συμπληρώνοντας το έντυπο “Φύλλο Προαξιολόγησης” και αποστέλλοντάς το ηλεκτρονικά (info@olympionthessalias.gr) ή με FAX στο 2441102105 υπάρχει η δυνατότητα Φυσιατρικής Εκτίμησης και επικοινωνίας σας με Φυσίατρο του Κέντρου.

Για την εισαγωγή ασθενών στο Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, κάνοντας χρήση ασφαλιστικού φορέα, απαιτείται ηλεκρονική γνωμάτευση και υποβολή ηλεκρονικού αιτήματος στον ΕΟΠΥΥ από τον θεράποντα ιατρό του Δημόσιου Νοσοκομείου ή του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου στο οποίο νοσηλεύεται ο ασθενής, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο τόσο από τον ιατρό που κάνει το αίτημα όσο και από τον Διευθυντή της Κλινικής στην οποία νοσηλεύεται ο ασθενής.

Η διαδικασία πρέπει να γίνει ενώ νοσηλεύεται ακόμα ο ασθενής στο Νοσοκομείο και εντός 48ώρου πριν από το εξιτήριο του. Την εξέλιξη του αιτήματος την παρακολουθεί ο ιατρός που κάνει το αίτημα. Όταν έρθει η εγκριτική απόφαση από τον ασφαλιστικό του φορέα μεταφέρεται απευθείας από το Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης για συνέχιση της νοσηλείας του.

Προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για την σχετική διαδικασία μπορείτε να καλείτε στο Γραφείο Κίνησης -Λογιστήριο Ασθενών του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στο τηλέφωνο 2441 102 100 ή να προτείνετε στον θεράποντα ιατρό σας. το σχετικό link ( www.eopyy.gov.gr ) -EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ-ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΚΠΥ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ)

Κατά την εισαγωγή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας:

 • Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο (ασθενούς και συνοδού)
 • Αριθμό μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
 • Αριθμό Φορολογικού Μητρώου ΑΦΜ
 • Το εξιτήριο του Νοσοκομείου
 • Πρωτότυπη ηλεκτρονική γνωμάτευση και εγκριτική απόφαση του ασφαλιστικού φορέα για την εισαγωγή στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης
 • Ενημερωτικό εξόδου από το Νοσοκομείο-Φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε-Πρόσφατες διαγνωστικές εξετάσεις

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας:

 • Είδη προσωπική υγιεινής και περιποίησης (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χτένα μαλλιών, σφουγγάρι, σαμπουάν)
 • Πιτζάμες/Νυχτικά/Παντόφλες
 • Αθλητικά ρούχα/Αθλητικά παπούτσια και μαγιό για την διενέργεια των σχετικών θεραπειών

 +  Πληροφορίες για την νοσηλεία σας

Τι πρέπει να κάνετε με τα φάρμακα που λαμβάνατε μέχρι σήμερα

Μετά την εισαγωγή σας στη Νοσηλευτική Μονάδα και κατά τη λήψη του ιστορικού, θα πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό σας ή την προϊσταμένη για τα φάρμακα που παίρνετε και στη συνέχεια να τα παραδώσετε στο νοσηλευτή για φύλαξη. Δεν πρέπει να φυλάσσετε φάρμακα στο κομοδίνο σας ούτε να λαμβάνετε άλλα φάρμακα εκτός από αυτά που χορηγούν οι ιατροί γιατί έτσι μπορεί να αλλοιωθεί η κλινική σας εικόνα και να καθυστερήσει η βελτίωσή της.

Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει σύστημα ενδοσυνεννόησης, ειδικός φωτισμός, τηλεόραση, κλιματισμός και τηλέφωνο. Το ύψος και η κλίση των κρεβατιών ρυθμίζονται με ειδικό κοντρόλ. Όλα τα πλήκτρα χειρισμού βρίσκονται ενσωματωμένα στο κρεβάτι.

Το ύψος και η κλίση των κρεβατιών ρυθμίζονται με ειδικό κοντρόλ. Όλα τα πλήκτρα χειρισμού βρίσκονται ενσωματωμένα στο κρεβάτι.

Πρόγραμμα αποθεραπείας – αποκατάστασης

Ο ασθενής ακολουθεί το πρόγραμμα ιατρικής αποκατάστασης που καθορίζεται από τον Φυσίατρο και προσαρμόζεται στις δικές του ανάγκες. Υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της πορείας του ασθενούς και προσαρμογή του προγράμματος ανάλογα με την εξέλιξή του. Μέρος του θεραπευτικού προγράμματος είναι και η δίαιτα των ασθενών. Για το λόγο αυτό, διαιτολόγος/ διατροφολόγος σε συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς διαμορφώνει το διαιτολόγιο των ασθενών.

  Γενικές πληροφορίες

Χρήση Διαδικτύου: Στα δωμάτια νοσηλείας αλλά και σε όλους τους χώρους του Κέντρου υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του WiFi Internet μέσω του προσωπικού σας φορητού υπολογιστή.

Ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων: Κατά την εισαγωγή σας μη φέρετε μαζί σας πολύτιμα κοσμήματα και αντικείμενα ή μεγάλα χρηματικά ποσά. Σας παρακαλούμε να φυλάτε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε ασφαλές μέρος και όταν απομακρύνεστε από το θάλαμο να τα ασφαλίζετε

Κουρείο / Κομμωτήριο: Κατόπιν συνεννοήσεως με τον Προϊστάμενο.

Υπηρεσία πλυντηρίου: Λειτουργεί Πλυντήριο – Στεγνωτήριο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Παρακαλούμε απευθυνθείτε στο Γραφείο Κίνησης για περισσότερες πληροφορίες.

 +  Πληροφορίες για το εξιτήριό σας

Για το εξιτήριό σας χρειάζεται πρωτίστως η σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας . Ο ιατρός σας θα σας συμβουλεύσει για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε μετά την έξοδό σας από το ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξιτηρίου σας απευθυνθείτε στο Γραφείο Κίνησης & Λογιστήριο Ασθενών για να ενημερωθείτε και να κλείσετε οικονομικές εκκρεμότητες και παράλληλα για να γίνει η διεκπεραίωση των διαδικασιών που αφορούν τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Πριν την αναχώρησή σας βεβαιωθείτε ότι:

 • Ενημερωθήκατε για την αγωγή που θα ακολουθήσετε
 • Λάβατε όλα τα ιατρικά έγγραφα που χρειάζεται να έχετε μαζί σας κατά την έξοδό σας
 • Δεν ξεχάσατε προσωπικά σας είδη στο θάλαμο
 • Τακτοποιήσατε τις οικονομικές σας εκκρεμότητες και την έκδοση εξιτηρίου από το Γραφείο Κίνησης & Λογιστήριο Ασθενών
 • Προγραμματίσατε τυχόν ραντεβού σας σε ιατρεία της “ΟΛΥΜΠΙΟΝ Α.Ε” για τη μετά τη νοσηλεία παρακολούθησή σας
 • Ενημερωθήκατε για τη διαδικασία “Ανοικτής Νοσηλείας” εφόσον έχει συστηθεί από τον γιατρό σας και επιθυμείτε και εσείς να συνεχίσετε το πρόγραμμα ιατρικής αποκατάστασης ως εξωτερικός ασθενής.

Για τη μεταφορά σας από και προς το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασθενοφόρο ή Mini Bus κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Κίνησης & Λογιστήριο Ασθενών.

Αντίγραφο Ιατρικού Φακέλου και Έκδοση βεβαιώσεων:

Για αντίγραφο ιατρικού φακέλου και έκδοση βεβαιώσεων νοσηλείας μπορείτε να συμπληρώσετε σχετική αίτηση στο Γραφείο Κίνησης & Λογιστήριο Ασθενών και κατόπιν θα μπορείτε να τα παραλάβετε ο ίδιος ή κάποιο άλλο πρόσωπο που θα έχετε εξουσιοδοτήσει. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε προηγουμένως να τηλεφωνήσετε στο 2441102100.

 +  Πληροφορίες για Επισκέπτες

Επισκεπτήριο

Οι επισκέπτες του Κέντρου θα πρέπει να τηρούν τις ώρες επισκεπτηρίου, οι οποίες είναι 11:00 – 12:00 και 17:00 – 19:00. Δεν συνιστάται να υπάρχουν περισσότεροι από έναν επισκέπτη για κάθε νοσηλευόμενο ταυτόχρονα στο θάλαμο νοσηλείας. Περισσότεροι επισκέπτες ή εκτός ωρών επισκεπτηρίου μπορούν να παραμείνουν στο χώρο του κυλικείου.

Οι ώρες 14:00 – 17:00 είναι ώρες κοινής ησυχίας και οι επισκέπτες παρακαλούνται να επιτρέπουν στους ασθενείς να αναπαύονται για να μπορούν να αποδώσουν καλύτερα στο θεραπευτικό τους πρόγραμμα.

Κατά το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Κατά τη διάρκεια των ιατρικών επισκέψεων και της νοσηλευτικής φροντίδας, οι συνοδοί και οι επισκέπτες πρέπει να εξέρχονται από το θάλαμο. Μπορούν να παραμένουν στο σαλόνι του ορόφου.

Συνοδός ασθενούς

Επιτρέπεται η παραμονή ενός μόνο συνοδού προς υποβοήθηση τους ασθενούς, κατόπιν σύμφωνης γνώμης Φυσιάτρου και Προϊσταμένου. Για τη διανυκτέρευση του συνοδού υπάρχει δυνατότητα χρήσης πολυθρόνας – κρεβατιού καθώς και γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο) κατόπιν παραγγελίας.

 +  Πληροφορίες για εξωτερικούς ασθενείς (Ανοικτή Νοσηλεία)

Πληροφορίες για εξωτερικούς ασθενείς (Ανοικτή Νοσηλεία)

Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης προγράμματος ιατρικής αποκατάστασης και ως εξωτερικοί. Στο τηλέφωνο 2441102100 μπορείτε να απευθυνθείτε για να προγραμματίστε μία επίσκεψη για Φυσιατρική Εκτίμηση και για να ενημερωθείτε για την κάλυψη του προγράμματος από τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει Συνεδρίες Αποκατάστασης φυσικοθεραπείας, υδροθεραπείας, εργοθεραπείας, λογοθεραπείας και ψυχολογικής υποστήριξης, ενώ για τη μεταφορά προς και από το Θεραπευτήριο υπάρχει δυνατότητα χρήσης Mini Bus, κατόπιν συνεννόησης.

 +  Πρόσβαση στο Ολύμπιον Θεσσαλίας

Από Λάρισα- 59 λεπτ. (70,3 χλμ.) - μέσω ΕΟ Λάρισας Τρικάλων/E92/ΕΟ6

 • Ακολουθήστε την Γεωργιάδου, Καλλιθέας, Κρανωνος και Ιωαννίνων προς ΕΟ Λάρισας Τρικάλων/E92/ΕΟ6 (4,2 χλμ.)
 • Συνεχίστε προς ΕΟ Λάρισας Τρικάλων/E92/ΕΟ6 (σήματα για Τρίκαλα/Ιωάννινα/Καλαμπάκα/Γρεβενά) 42 λεπτ. (52,1 χλμ.)
 • Στον κυκλικό κόμβο, πάρτε την 2η έξοδο και παραμείνετε στην οδό ΕΟ Λάρισας Τρικάλων/E92/ΕΟ6 (2,6 χλμ.)
 • Συνεχίστε ευθεία προς Περιφερειακή Τρικάλων (2,6 χλμ)
 • Στροφή αριστερά στη(ν) ΕΟ Τρικάλων Καρδίτσας/ΕΟ30 (σήματα για Καρδίτσα/Λαμία) (7 χλμ)
 • Συνεχίστε στην Νικ. Πλαστήρα (1,8χλμ). Το Ολύμπιον Βρίσκεται στα αριστερά σας.

  Διαδρομή

Από Αθήνα- 3ώρ. 40 λεπτ. (320χλμ.)

 • Ακολουθήστε την E75 προς Λαμία (205 χλμ). (Δρόμος με ελεγχόμενα διόδια).
 • Πάρτε την έξοδο E 65 και συνεχίστε στην E65/ΕΟ3 προς τον προορισμό σας για Πάμισος (110 χλμ)
 • Πάρτε την έξοδο προς Επαρ.Οδ. Σερβωτάς (1,2 χλμ)
 • Στον κυκλικό κόμβο, πάρτε την 1η έξοδο προς Επαρ.Οδ. Σερβωτάς (1,6 χλμ)
 • Στροφή αριστερά στην 28ης Οκτωβρίου (3,6 χλμ)
 • Συνεχίστε προς Νικ. Πλαστήρα 300μ. Το Ολύμπιον Βρίσκεται στα δεξιά σας

  Διαδρομή

Φωτογραφίες

photo
photo
photo

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

  Πιθάρι Ακρωτηρίου, Χανιά
ΤΚ 73100 
  +30 2821110200

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionchanion.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Χανίων

TUV AUSTRIA HELLAS πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

  Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά 
ΤΚ 26443  
  +30 2611100600

  rehab@olympion-group.com
  info@olympion-sa.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Πάτρας

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  Πεδινή Ιωαννίνων, Ιωάννινα 
ΤΚ 45500
  +30 2651113300

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionioanninon.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Ιωαννίνων

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  Αγναντερό, Καρδίτσα
ΤΚ 43061  
  +30 2441102100

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionthessalias.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Θεσσαλίας

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  Γιοφυράκια, Ηρακλείου
(κόμβος ΠΑΓΝΗ προς Σταυράκια)
ΤΚ 71500
  +30 2816002300

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionhrakliou.gr

      

Login / Sitemap

© Copyright 2019 - 2024 Κέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης - Olympion Rehab