Loading...
 Start Page

Αξιοθέατα Ιωαννίνων

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

 
Η πόλη των Ιωαννίνων

Το "Ολύμπιον Περίλθαψη Α.Ε." βρίσκεται στην Πεδινή , οχτώ χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, σε απόσταση αναπνοής από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αλλά και το Πανεπιστήμιο.

Η πόλη των Ιωαννίνων, πρωτεύουσα της Ηπείρου αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό, πνευματικό, πολιτισμικό και διοικητικό κέντρο της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Είναι χτισμένη στη δυτική όχθη της λίμνης Παμβώτιδας, σε υψόμετρο 480 μέτρων, ανάμεσα σε ψηλές κορυφές. Η σύγχρονη εξέλιξη της πόλης εκφράζεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα δύο πλήρως εξοπλισμένα νοσοκομεία της πόλης, το Ναυταθλητικό Κέντρο, την Εγνατία Οδό, την Ιόνια Οδό, το διεθνές αεροδρόμιο, την αλματώδη εμπορική ανάπτυξη και την εξάπλωση της πόλης.

 

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

 
Κάστρο Ιωαννίνων

Κάστρο Ιωαννίνων 

Το επιβλητικό Κάστρο των Ιωαννίνων με τα κτίρια κυρίως της ύστερης οθωμανικής περιόδου, χτισμένο το 528 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό, είναι μια ολόκληρη πολιτεία από μόνο του. Μέσα στα τείχη αυτής της πολιτείας προόδευσε η πνευματική ζωή της πόλης και συνεχίζει να προοδεύει μέχρι σήμερα. Το κάστρο σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Θρύλοι, μύθοι και παραδόσεις κατά την περιήγηση στη παλιά πόλη, την ώρα που τα περίτεχνα τζαμιά εναλλάσονται με σκοτεινά μπουντρούμια...

Στο δυτικό προμαχώνα της νοτιοανατολικής ακρόπολης Ιτς Καλέ του κάστρου βρίσκεται το μουσείο Αργυροτεχνίας. Τα “Μαγειρεία” του Ιτς Καλέ που πιθανώς ανεγέρθη από τον Αλή Πασά κατά τα έτη 1815-1820. Βορειοδυτικά του τζαμιού, βρίσκεται το μνημείο που φιλοξενεί τον τάφο του Αλή πασά και μιας από τις συζύγους του. Το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων βρίσκεται επίσης μέσα στο κάστρο και στεγάζεται στο τζαμί του ασλάν πασά που κατασκευάστηκε στις αρχές του 17ου αιώνα από τον Ασλάν Πασά, ο οποίος ηγεμόνευσε στα Γιάννινα κατά το διάστημα 1600-1612. Κτίστηκε στη θέση όπου σύμφωνα με την παράδοαση υπήρχε τη βυζαντινή εποχή ο ναός του Αγίου Ιωάννη.

Το νησί χωρίς όνομα 

Ένα από τα ελάχιστα κατοικημένα νησιά λιμνών της Ευρώπης βρίσκεται στα Ιωάννινα. Διαθέτει μία παγκόσμια πρωτιά δεδομένου ότι δεν έχει όνομα! Το αποκαλούν “νησί της λίμνης” ή “νησάκι των Ιωαννίνων. Πρόκειται για ένα βράχο πνιγμένο στα πεύκα, με ένα μοναδικό πέτρινο οικισμό γύρω από το φυσικό λιμάνι του. Μόλις 10 λεπτά με το καραβάκι από τις αποβάθρες του κάστρου, το νησί των περίπου 250 μόνιμων κατοίκων, αν και μικρό, έχει επτά μοναστήρια-την τρίτη μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα. Εκεί στεγάζεται στα κελιά της Μονής Αγ.Παντελεήμονος , όπου δολοφονήθηκε ο Αλή Πασάς το 1822, το Μουσείο Αλή Πασά και Επαναστατικής περιόδου.

Το νησί χωρίς όνομα

Το αρχαιολογικό μουσείο 

Στο αρχαιολογικό μουσείο υπάρχουν τα ευρήματα-μάρτυρες της ανθρώπινης παρουσίας και δράσης στην Ήπειρο από την παλαιολιθική εποχή μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια αλλά και εκθέματα από το χώρο της Δωδώνης, όπου βρισκόταν το αρχαιότερο μαντείο του ελληνικού κόσμου.

Το αρχαιολογικό μουσείο

Σπήλαιο Περάματος 

Μόλις τέσσερα χλμ. έξω από την πόλη των Ιωαννίνων, βρίσκεται στο χωριό Πέραμα, ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ευρώπης, με ιστορία 1,5 εκατομμυρίων ετών. Οι θάλαμοί του είναι εξαιρετικά όμορφοι και οι σχηματισμοί είναι χιλιάδες.

Σπήλαιο Περάματος

Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων “Παύλος Βρέλλης” 

Πρόκειται για το Μουσείο που η ιστορία συναντά την καλλιτεχνική δημιουργία. Πρόκειται για την ιστορία του τόπου πριν την Επανάσταση του 1821. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι όλο το Μουσείο το σχεδίασε ο ίδιος ο κος Βρέλλης με τα χέρια του! Το “Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας” βρίσκεται έξω από το Μπιζάνι Ιωαννίνων. Στεγάζεται σε ένα κτίριο Αστικής Φρουριακής Αρχιτεκτονικής της Ηπείρου του 18ου αιώνα, που θεμελιώθηκε το 1983 και τελείωσε το 1994.

Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων “Παύλος Βρέλλης”

Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕΠΑΒΙ) 

Εργαστήρια αργυροχρυσοχοίας, μουσείο, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, καφετέρια και το Πρατήριο Λιανικής Πώλησης Προϊόντων Αργυροχρυσοχοίας, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, στεγάζονται σε ένα χώρο 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Η ΚΕΠΑΒΙ αποτελείται από 44 συνεργαζόμενα εργαστήρια. Στο Πρατήριο πωλούνται όλα τα προϊόντα αργυροχρυσοχοίας όπως κοσμήματα, σκεύη, εκκλησιαστικά είδη, είδη δώρου και διασκοσμητικά χώρου.

Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων

Βυζαντινά & Μεταβυζαντινά μοναστήρια 

Στα διάσπαρτα Βυζαντινά αλλά και μεταβυζαντινά μοναστήρια μπορεί κανείς να θαυμάσει έξοχες τοιχογραφίες της εποχής με ιδιαίτερη τεχνοτροπία και θέματα.

Βυζαντινά & Μεταβυζαντινά μοναστήρια

Ζαγοροχώρια 

Σε μικρή απόσταση άξια θαυμασμού τα Ζαγοροχώρια, τόπος θρύλων και παραδόσεων. Στα Ζαγοροχώρια έχουν χτιστεί τα περισσότερα πετρόκτιστα γεφύρια της χώρας. Σήμερα διασώζονται πάνω από 60, αλλά στην εποχή της ακμής, περίπου στα 1800, ήταν 150-200 γεφύρια.

Ζαγοροχώρια

Φαράγγι Βίκος 

Βίκος, ένα πανέμορφο φαράγγι και εθνικός δρυμός. Το φαράγγι του Βίκου έχει καταγραφεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες! Μήκους 24 χιλιομέτρων, είναι από τα μεγαλύτερα, βαθύτερα και εντυπωσιακότερα φαράγγια στον κόσμο. Με μεγάλη ποκιλία και εναλλαγή διαφορετικών οικοσυστημάτων, αποτελεί μια πανδαισία χλωρίδας και πανίδας, ένα από τα λίγα εναπομείναντα καταφύγια άγριας ζωής στη Ευρώπη σε σχεδόν παρθένα κατάσταση με 133 είδη πουλιών και 24 θηλαστικών.

Φαράγγι Βίκος

Το Αρχαίο θεάτρο και το μαντείο της Δωδώνης 

Το ιερό της Δωδώνης είχε πανελλήνιο κύρος στα αρχαία χρόνια. Άρχισε να χτίζεται στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. με έδρανα από ασβεστόλιθο επί βασιλείας Πύρρου. Χωρούσε 18.000 θεατές και ήταν το μεγαλύτερο της εποχής του.

Το Αρχαίο θεάτρο και το μαντείο της Δωδώνης

Ιόνιο 

Το γαλαζοπράσινο Ιόνιο ,σε μικρή απόσταση σε μία άνετη και υπέροχη διαδρομή στη σύγχρονη Εγνατία και Ιόνια οδό, φτάνεις στις πιό γαλάζιες, διάφανες, κρυστάλλινες, καθαρές ακτές της Μεσογείου. Στις ακτές του Ιονίου Πελάγους που προσφέρουν αναρίθμητες επιλογές αναψυχής και ξεκούρασης. Οι πανέμορφες αμέτρητες παραλίες του Ιονίου, σε μια ακτογραμμή περίπου 60 χιλιομέτρων, Καλαμίτσι, Μύτικας, Μονολίθι, Κανάλι, Καστροσυκιά, Λυγιά, Βράχος, Λούτσα, Αμμουδιά, Αγία Κυριακή, Λύχνος, Πάργα, Βάλτος, Σαρακήνικο, Σύβοτα , Αγία Παρασκευή, Πλαταριά, Δρέπανο κ.α.

Ιόνιο Πέλαγος
 

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

 
χωριάτικη σαλάτα

Είναι σημαντικό για τους ασθενείς να έχουν τη σωστή ποσότητα πρωτεϊνών, θερμίδων, υγρών, βιταμινών και μετάλλων κάθε μέρα. Η μεσογειακή διατροφή αποτελείται κυρίως από φυτικά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια και καρύδια. Τα κόκκινα κρέατα, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα γλυκά είναι περιορισμένα.

Λαχανικά, ψωμί και δημητριακά ολικής αλέσεως, πατάτες, φασόλια, ξηροί καρποί και σπόροι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (ψυχρής πίεσης) ως σημαντική πηγή μονοακόρεστου λίπους Τα αυγά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια και τα πουλερικά καταναλώνονται σε χαμηλές έως μέτριες ποσότητες

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γενικής σας υγείας και στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης περαιτέρω προβλημάτων.

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

  Πιθάρι Ακρωτηρίου, Χανιά
ΤΚ 73100 
  +30 2821110200

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionchanion.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Χανίων

TUV AUSTRIA HELLAS πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

  Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά 
ΤΚ 26443  
  +30 2611100600

  rehab@olympion-group.com
  info@olympion-sa.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Πάτρας

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  Πεδινή Ιωαννίνων, Ιωάννινα 
ΤΚ 45500
  +30 2651113300

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionioanninon.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Ιωαννίνων

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  Αγναντερό, Καρδίτσα
ΤΚ 43061  
  +30 2441102100

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionthessalias.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Θεσσαλίας

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  Γιοφυράκια, Ηρακλείου
(κόμβος ΠΑΓΝΗ προς Σταυράκια)
ΤΚ 71500
  +30 2816002300

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionhrakliou.gr

      

Login / Sitemap

Copyright © 2019 - 2024 Κέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης - Olympion Rehab