Loading...
 Start Page

Γενικές Πληροφορίες

Η ρεσεψιον του κέντρου Πάτρας

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας διαθέτει 135 κλίνες.

'Ολα τα δωμάτια νοσηλείας είναι άνετα και πολυτελή κοντά στην εξοχή, με ηλεκτρικές τηλεχειριζόμενες κλίνες προσωπικής αυτονομίας, ατομικό τηλέφωνο, τηλεόραση, υποδοχή σύνδεσης προσωπικού υπολογιστή και internet καθώς και υπερσύγχρονο σύστημα κλήσης αδερφής. Επίσης, σε όλα τα δωμάτια τα μπάνια διαθέτουν εξοπλισμό για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Το εξειδικευμένο προσωπικό αποτελείται από ιατρούς κάθε ειδικότητας: φυσιάτρους, γενικούς ιατρούς, ορθοπαιδικούς, νευρολόγους, καρδιολόγους, νευροχειρουργούς, αλλά και επιστήμονες ψυχολόγους, πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές, διαιτολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς και νοσηλευτές.

Το Κέντρο παρέχει νοσηλεία σε εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς καθώς υπάρχει και η δυνατότητα μεταφοράς αυτών από την οικία τους στο Κέντρο και επιστροφή με ειδικό όχημα μεταφοράς αμαξιδίων (mini bus) ή ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο, κατόπιν συνεννόησης.

Το Κέντρο είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ και άλλα δημόσια ταμεία (Τράπεζα Ελλάδος, ΤΥΠΕΤ κτλ) και συνεργάζεται με ιδιωτικές ασφάλειες. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ειδικής ρύθμισης αποπληρωμής μέσω τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών.

 +  Πληροφορίες για Κλειστή Νοσηλεία

Πληροφορίες για την εισαγωγή σας:

Για την διαδικασία εισαγωγής, τις ενέργειες που πρέπει να προηγηθούν, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου, μπορείτε να ενημερωθείτε καλώντας το Γραφείο Κίνησης - Λογιστήριο Ασθενών του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης. Εκεί απαντά το έμπειρο και ειδικά καταρτισμένο διοικητικό προσωπικό το οποίο είναι σε θέση να σας λύσει οποιαδήποτε απορία. Το τμήμα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας από τις 07:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ.

Συμπληρώνοντας για αρχή το έντυπο “Φύλλο Προαξιολόγησης” και αποστέλλοντάς το ηλεκτρονικά στο grkinisis,kaa@olympion-sa.gr / rehab@olympion-group.com ή με FAX στο 2610464091, υπάρχει η δυνατότητας Φυσιατρικής Εκτίμησης και επικοινωνίας με τον Φυσίατρο του Κέντρου.

Για την εισαγωγή ασθενών στο Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης, κάνοντας χρήση ασφαλιστικού φορέα, απαιτείται ηλεκτρονική γνωμάτευση και υποβολή ηλεκτρονικού αιτήματος στον ΕΟΠΥΥ από τον θεράποντα ιατρό του Δημόσιου Νοσοκομείου ή του Ιδιωτικού Θεραπευτηρίου στο οποίο νοσηλεύεται ο ασθενής, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο τόσο από τον ιατρό που κάνει το αίτημα όσο και από τον Διευθυντή της Κλινικής στην οποία νοσηλεύεται ο ασθενής.

Η διαδικασία πρέπει να γίνει ενώ νοσηλεύεται ακόμα ο ασθενής στο Νοσοκομείο και εντός 48ώρου πριν από το εξιτήριο του. Την εξέλιξη του αιτήματος την παρακολουθεί ο ιατρός που κάνει το αίτημα. Όταν έρθει η εγκριτική απόφαση από τον ασφαλιστικό του φορέα μεταφέρεται απευθείας από το Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης για συνέχιση της νοσηλείας του.

Προκειμένου να ενημερωθείτε αναλυτικά για την σχετική διαδικασία μπορείτε να καλείτε στο Γραφείο Κίνησης -Λογιστήριο Ασθενών του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στα τηλέφωνα 2610 464001 και 2610 464003 ή να προτείνετε το σχετικό link ( www.eopyy.gov.gr, EΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ-ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ-ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΚΠΥ-ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ) στον θεράποντα ιατρό σας.

Κατά την εισαγωγή σας βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας:

 • Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο (ασθενούς και συνοδού)
 • Αριθμό μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ΑΦΜ
 • Πρωτότυπη ηλεκτρονική γνωμάτευση και εγκριτική απόφαση του ασφαλιστικού φορέα για την εισαγωγή στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης
 • Ενημερωτικό εξόδου από το Νοσοκομείο-Φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε-Πρόσφατες διαγνωστικές εξετάσεις
 • Εξιτήριο από το Γραφείο Κίνησης του Νοσοκομείου

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας:

 • Είδη προσωπική υγιεινής και περιποίησης (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, χτένα μαλλιών, σφουγγάρι, σαμπουάν)
 • Πιτζάμες/Νυχτικά/Παντόφλες
 • Αθλητικά ρούχα/Αθλητικά παπούτσια και μαγιό για την διενέργεια των σχετικών θεραπειών

 +  Πληροφορίες για την νοσηλεία σας

Πρόγραμμα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης

Ο ασθενής ακολουθεί πρόγραμμα φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης το οποίο καθορίζεται από τον Φυσίατρο του Κέντρου και προσαρμόζεται στις δικές του ανάγκες. Υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της πορείας του ασθενή από τους ιατρούς του Κέντρου και το πρόγραμμα ιατρικής και φυσικής αποκατάστασης προσαρμόζεται ανάλογα με την νόσο και την εξέλιξή του, πάντα με σκοπό την βελτίωση σε βάδιση, ορθοστάτηση, επικοινωνία και αυτοεξυπηρέτηση.

Μέρος του θεραπευτικού προγράμματος είναι και το ειδικό πρόγραμμα διατροφής.

Στο Κέντρο υπάρχει ειδικός διαιτολόγος / διατροφολόγος ο οποίος σε συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς διαμορφώνει το πρόγραμμα σίτισης των ατόμων που νοσηλεύονται ανάλογα τις ανάγκες τους. Πιο συγκεκριμένα κατά την εισαγωγή του ασθενή στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, παράλληλα με την λήψη του ιατρικού ιστορικού συλλέγονται και πληροφορίες σχετικά με το διατροφικό ιστορικό όπως επίσης συμπληρώνεται και ένα ειδικό ερωτηματολόγιο που αφορά τον δείκτη θρέψης του ασθενή, αποτέλεσμα αυτού σημαντικό για το πρόγραμμα διατροφής που θ’ ακολουθήσει στην διάρκεια νοσηλείας του.

Κατά την διάρκεια νοσηλείας, γίνονται εβδομαδιαίοι έλεγχοι στο βάρος (ζυγαριά σε αμαξίδιο και ζυγαριά ακριβείας), και σε συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς παρέχονται εξατομικευμένες οδηγίες σε κάθε ασθενή και στο οικογενειακό του περιβάλλον, γεγονός που συντελεί στην όσο το δυνατόν πιο άμεση επίτευξη των στόχων του σε σχέση με την νόσο του και την βελτίωση της ποιότητας ζωή του. Επίσης με την συνεκτίμηση των ιατρών πραγματοποιούνται τροποποιήσεις στο μηνιαίο πρόγραμμα σίτισης τους Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, ανάλογα με τις ενεργειακές ανάγκες του κάθε ασθενή όταν και όποτε παρουσιάζονται. Τέλος, κατά την έξοδο του ασθενή από το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης, σε συνεννόηση με τους θεράποντες ιατρούς και τον ειδικό διαιτολόγο /διατροφολόγο, δίνονται στον ίδιο τον ασθενή και στο οικογενειακό του περιβάλλον, οδηγίες για την συνέχιση του προγράμματος διατροφής στο σπίτι του με στόχο την διατήρηση της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς ανάλογα με τις ανάγκες του.

Τι πρέπει να κάνετε με τα φάρμακα που λαμβάνατε μέχρι σήμερα

Μετά την εισαγωγή σας στη Νοσηλευτική Μονάδα του Κέντρου και κατά τη λήψη του ιστορικού σας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα πρέπει να ενημερώσετε τον ιατρό σας ή τον προϊστάμενο του νοσηλευτικού προσωπικού, για την φαρμακευτική αγωγή την οποία ακολουθείτε και στη συνέχεια να παραδώσετε τα κουτιά των φάρμακων στην νοσηλευτική υπηρεσία για φύλαξη. Δεν πρέπει να φυλάσσετε φάρμακα στο κομοδίνο σας ούτε να λαμβάνετε άλλα φάρμακα εκτός από αυτά που χορηγούν οι ιατροί γιατί έτσι μπορεί να αλλοιωθεί η κλινική σας εικόνα και να καθυστερήσει η βελτίωσή της.

Ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων

Κατά την εισαγωγή σας μη φέρετε μαζί σας πολύτιμα κοσμήματα και αντικείμενα ή μεγάλα χρηματικά ποσά. Σας παρακαλούμε να φυλάτε τα προσωπικά σας αντικείμενα σε ασφαλές μέρος και όταν απομακρύνεστε από το θάλαμο να τα ασφαλίζετε.

  Γενικές πληροφορίες

Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει σύστημα ενδοσυνεννόησης, ειδικός φωτισμός, τηλεόραση, κλιματισμός και τηλέφωνο

Το ύψος και η κλίση των κρεβατιών ρυθμίζονται με ειδικό κοντρόλ. Όλα τα πλήκτρα χειρισμού βρίσκονται ενσωματωμένα στο κρεβάτι. Υπάρχει η δυνατότητα χρήσης του WiFi Internet μέσω του προσωπικού σας φορητού υπολογιστή.

Κουρείο / Κομμωτήριο (Κατόπιν συνεννοήσεως με την Προϊσταμένη).

 +  Πληροφορίες για το εξιτήριό σας

Για το εξιτήριό σας χρειάζεται πρωτίστως η σύμφωνη γνώμη του ιατρού σας . Ο ιατρός σας θα σας συμβουλεύσει για τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε μετά την έξοδό σας από το ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξιτηρίου σας απευθυνθείτε στο Γραφείο Κίνησης & Λογιστήριο Ασθενών για να ενημερωθείτε και να κλείσετε οικονομικές εκκρεμότητες και παράλληλα για να γίνει η διεκπεραίωση των διαδικασιών που αφορούν τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Πριν την αναχώρησή σας βεβαιωθείτε ότι:

 • Ενημερωθήκατε για την αγωγή που θα ακολουθήσετε
 • Λάβατε όλα τα ιατρικά έγγραφα που χρειάζεται να έχετε μαζί σας κατά την έξοδό σας
 • Δεν ξεχάσατε προσωπικά σας είδη στο θάλαμο
 • Τακτοποιήσατε τις οικονομικές σας εκκρεμότητες και την έκδοση εξιτηρίου από το Γραφείο Κίνησης & Λογιστήριο Ασθενών
 • Προγραμματίσατε τυχόν ραντεβού σας σε ιατρεία της “ΟΛΥΜΠΙΟΝ Α.Ε” για τη μετά τη νοσηλεία παρακολούθησή σας
 • Ενημερωθήκατε για τη διαδικασία “Ανοικτής Νοσηλείας” εφόσον έχει συστηθεί από τον γιατρό σας και επιθυμείτε και εσείς να συνεχίσετε το πρόγραμμα ιατρικής αποκατάστασης ως εξωτερικός ασθενής.

Για τη μεταφορά σας από το Θεραπευτήριο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασθενοφόρο ή Mini Bus κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Κίνησης & Λογιστήριο Ασθενών.

Αντίγραφο Ιατρικού Φακέλου και Έκδοση βεβαιώσεων

Για αντίγραφο ιατρικού φακέλου και έκδοση βεβαιώσεων νοσηλείας μπορείτε να συμπληρώσετε σχετική αίτηση στο Γραφείο Κίνησης & Λογιστήριο Ασθενών . Μέσα σε διάστημα τριών (3) ημερών θα μπορείτε να τα παραλάβετε ο ίδιος ή κάποιο άλλο πρόσωπο που θα έχετε εξουσιοδοτήσει.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας μπορείτε προηγουμένως να τηλεφωνήσετε στα 2610464001-3.

 +  Πληροφορίες για εξωτερικούς ασθενείς (Ανοικτή Νοσηλεία)

Οι ασθενείς έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης προγράμματος ιατρικής και φυσικής Αποθεραπείας και Αποκατάστασης και ως εξωτερικοί. Στο τηλέφωνο 2610464001-3 μπορείτε να απευθυνθείτε για να προγραμματίστε μία επίσκεψη για Φυσιατρική Εκτίμηση και για να ενημερωθείτε για την διαδικασία που πρέπει ν’ ακολουθήσετε προκειμένου να έχετε κάλυψη του προγράμματος από τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Το πρόγραμμα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης περιλαμβάνει συνεδρίες με φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, υδροθεραπεία και ψυχολογικής υποστήριξη.

Για τη μεταφορά προς και από το Θεραπευτήριο υπάρχει δυνατότητα χρήσης Mini Bus ή ασθενοφόρου κατόπιν συνεννόησης.

Φωτογραφίες

photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

  Πιθάρι Ακρωτηρίου, Χανιά
ΤΚ 73100 
  +30 2821110200

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionchanion.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Χανίων

TUV AUSTRIA HELLAS πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

  Βόλου & Μειλίχου, Κάτω Συχαινά 
ΤΚ 26443  
  +30 2611100600

  rehab@olympion-group.com
  info@olympion-sa.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Πάτρας

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

  Πεδινή Ιωαννίνων, Ιωάννινα 
ΤΚ 45500
  +30 2651113300

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionioanninon.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Ιωαννίνων

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

  Αγναντερό, Καρδίτσα
ΤΚ 43061  
  +30 2441102100

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionthessalias.gr

Πολιτική Ποιότητας ΚΑΑ Θεσσαλίας

eqa πιστοποίηση

ΟΛΥΜΠΙΟΝ - ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

  Γιοφυράκια, Ηρακλείου
(κόμβος ΠΑΓΝΗ προς Σταυράκια)
ΤΚ 71500
  +30 2816002300

  rehab@olympion-group.com
  info@olympionhrakliou.gr

      

Login / Sitemap

Copyright © 2019 - 2024 Κέντρα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης - Olympion Rehab